Dlaczego warto kupić piekarnik parowy?
Obecność pary łagodzi obróbkę termiczną, co sprawia, że potrawy mają głębszy smak i aromat oraz zachowują naturalny kolor. W środku będą soczyste, a zewnątrz pysznie chrupiące! Piekarnik parowy jest idealnym rozwiązaniem dla osób dbających o linię, gdyż nie wymaga użycia tłuszczu przy tworzeniu dań. Należy podkreślić, że mimo wielofunkcyjności, piekarniki z parą wcale nie są droższe od tradycyjnych urządzeń. Co jeszcze stanowi o wyższości piekarnika z funkcją pary nad klasycznym modelem? Piekarnik do zabudowy z funkcją pary pozwala zachować potrawom wysokie wartości odżywcze – tak więc przygotowane w nim jedzenie jest o wiele zdrowsze. Wybierając model, zwróć uwagę czy jest wyposażony w przydatną termosondę mierzącą temperaturę potraw wewnątrz. Dużym uznaniem cieszą się podwójne komory, które umożliwiają jednoczesne pieczenie dwóch potraw, niezależnie od siebie.