Rodzaj piekarnika

Rodzaj piekarnika

Piekarnik to jedno z podstawowych urządzeń w kuchni. Oferta piekarników dostępnych obecnie na rynku pozwala na dobranie modelu pasującego do rodzaj instalacji, jaką dysponujemy w mieszkaniu (elektryczny lub gazowy).

 

Piekarnik gazowyPiekarniki gazowe są zasilane gazem ziemnym lub z butli, chętnie wykorzystywane ze względu na niższe koszty eksploatacji. Wadą tego typu urządzeń jest niestabilność temperatury w piekarniku oraz nierównomierne nagrzewanie się potraw, ze względu na inne ustawienie grzałek niż w piekarnikach elektrycznych.
Piekarnik elektrycznyPiekarnik elektryczny zapewnia prostą obsługę i większy komfort użytkowania niż w piekarnikach gazowych. Zaletą tego typu piekarnika jest większa stabilność temperatury, zazwyczaj więcej dodatkowych funkcji, w tym także opcja samoczyszczenia piekarnika.
Piekarnik elektryczny parowyPiekarnik elektryczny parowy zapewnia funkcje piekarnika elektrycznego, a dodatkowo oferuje liczne programy parowe.
Piekarnik elektryczny z mikrofaląPiekarnik elektryczny z mikrofalą łączy w sobie funkcje piekarnika elektrycznego jak i kuchenki mikrofalowej. Dzięki temu urządzeniu zarówno upieczesz ciasto, przygotujesz pyszny obiad oraz podgrzejesz już wcześniej przygotowane danie.
Powrót

Zapisz się na niskie ceny!

Zostaw nam swój e-mail, aby otrzymywać informacje o nowościach oraz gazetkę promocyjną

Sprzedaż dla firm i instytucji

Ubezpieczenia "Gwarancja PLUS"

Zakupy na raty przez internet

Karty podarunkowe Media Expert