Podpałki do grilla

2

Filtruj produkty

Sortowanie

Kod: 418148
Podpałka do grilla NOVEEN Eco 28458Podpałka do grilla NOVEEN Eco 28458
Przeznaczenie
Do grilla, Do grilla ogniskowego, Do kominka
Płynna
Nie
9,99

lub zamów telefonicznie

756 756 756
Kod: 541024
Rozpalarka do grilla VERTO 51G511Rozpalarka do grilla VERTO 51G511
Przeznaczenie
Do grilla
Waga [g]
0.930
Płynna
Nie

Podpałka do grilla w Media Expert


Do rozpoczęcia udanego grillowania niezbędna jest podpałka do grilla. To od niej zależy, jak szybko wznieci się płomień, ale również bezpieczeństwo i smak potraw. Warto wybrać odpowiedni rodzaj podpałki, by grillowanie było bezproblemowe.


Szybkie rozpalanie grilla


Trudno rozpocząć grillowanie bez skutecznej rozpałki. To z jej pomocą szybko można rozpalić ogień, a następnie długo go utrzymać. Dzięki temu rozżarzony węgiel lub brykiet umożliwia nam grillowanie potraw, umieszczonych na ruszcie. Warto więc, by podpałka do grilla była zawsze pod ręką.


Bezpieczny skład


Podpałka do grilla powinna być przede wszystkim bezpieczna. Istotny jest więc jej skład. O tym mówi etykieta umieszczona na opakowaniu. Rozpałka do grilla nie powinna zawierać w swym składzie substancji chemicznych, które mogłyby przedostać się do potraw. Grillowane dania z takim osadem nie są bezpieczne dla zdrowia. Podpałka powinna więc spełniać określone normy oraz posiadać atesty, gwarantujące jej bezpieczeństwo. Do takich należą produkty z symbolami FSC i ISO. Symbol FSC informuje użytkownika, że rozpałka została wykonana zgodnie z ekologicznymi normami. Natomiast symbol ISO informuje, że produkt spełnia standardy bezpieczeństwa.


Podpałka ekologiczna


Jeśli więc zależy nam na bezpieczeństwie na najwyższym poziomie, podpałki ekologiczne będą właściwym wyborem. Ten rodzaj produktów wykonany jest zazwyczaj z drewna i nasączony woskami roślinnymi. Nie zawierają więc w swym składzie substancji ropopochodnych. Ich zaletą jest to, że nie wytwarzają zapachów, które są nieprzyjemne dla uczestników grillowania. Ponadto ten rodzaj podpałek nadaje grillowanym potrawom niezwykle aromatycznego smaku. W stu procentach ekologiczna rozpałka do grilla występująca w formie kostek daje gwarancję zdrowego i smacznego grillowania. Poza tym ten rodzaj podpałki łatwo się używa (można ją łamać na mniejsze kawałki) i jest niezwykle skuteczna (nawet podczas niesprzyjającej pogody).


Rodzaje podpałek


Dużą popularnością cieszą się podpałki płynne, których użycie jest wyjątkowo proste. Wystarczy polać węgiel lub brykiet i zapalić. Szybko pojawia się ogień, a czas spalania jest dosyć długi. Innym rodzajem są podpałki brązowe i białe. Występują one w formie kostek lub blistrów. Kostki są łatwopalne i przez długi czas utrzymują ogień. Natomiast podpałki w blistrach umieszczone są w opakowaniach, przypominających listki z tabletkami. Delikatnie wyciska się z nich podpałkę. Kolor podpałek wynika z ich różnego składu. Kolejnym rodzajem są np. podpałki szare, produkowane z płyty wiórowej. Łatwo je podzielić na mniejsze kawałki. Jest to produkt ekologiczny, który można bezpiecznie używać podczas grillowania.


Komin do rozpalania


Pomocny do rozpalenia grilla jest komin, wykonany ze stali. Umożliwia on błyskawiczne rozpalenie grilla bez wysiłku. Jego działanie polega na tym, że po umieszczeniu i zapaleniu rozpałki, w środku komina wytwarza się ciąg. Pobudza on płomień i gwarantuje szybkie rozpalenie paliwa znajdującego się wewnątrz. Zobacz także produkty z kategorii: brykiet drzewny, węgiel drzewny, ruszt do grilla, sztućce do grilla oraz szczypce do grilla i łopatka na grilla.

Zapisz się na niskie ceny!

Zostaw nam swój e-mail, aby otrzymywać informacje o nowościach oraz gazetkę promocyjną

Sprzedaż dla firm i instytucji

Ubezpieczenia "Gwarancja PLUS"

Zakupy na raty przez internet

Karty podarunkowe Media Expert